Visrecepten in de maaltijdbox

Iedereen is gek op vis, toch? Nou het antwoord daarop is natuurlijk nee. Vooral kinderen hebben moeite met vis eten. Een maaltijdbox kan dan uitkomst bieden. Maaltijdboxen zoals HelloFresh, Ekomenu of Marley Spoon hebben namelijk de mogelijkheid om zelf recepten te kiezen die passen bij jou gezinssituatie. Hoe lekker is dat? Smullen met het hele gezin van gezonde maaltijden!

Een maaltijdbox proberen

Het kiezen en vergelijken van de verschillende soorten maaltijdboxen kan tegenwoordig eenvoudig online. Denk je aan de allerhande box van albert heijn? Een biologisiche box van de krat? Of een vegetarische maaltijdbox van Ekomenu? Er is heel veel mogelijk. Ook boxen met uitsluitend vis recepten en vlees recepten. Bij o.a. HelloFresh kies je wekelijks uit meer dan 15 recepten die je maaltijdbox compleet maken. Deze kookboxen worden gratis aan huis geleverd. Hieronder vind je enkele van onze favoriete visrecepten die je in een maaltijdbox kan tegenkomen.

Gamba’s van d ‘Overkant

d’Overkant is een eetcafé in Amsterdam waar ik deze fantastisch klaargemaakte gamba’s voor het eerst proefde. Een openbaring, wat heerlijk! Haal de grote gamba’s bij je visboer, dan ben je verzekerd van goede kwaliteit. Dit gerecht is te lekker voor slechte vis of diepgevroren gamba’s die al vergeten zijn hoe ze geleefd hebben.

  • Verwijder kop en het rugschild en kook de gamba’s kort. Reken op 6 flinke gamba’s per persoon (Soms zijn ze al voorgekookt).
  • Voor 4 personen: Verhit 30 ml sojaolie en bak hierin vier uiterst fijn gesneden lente-uitjes, (of een dunne prei), 4 teentjes geperste knoflook en 1 kleine ui. Voeg 0,5 eetlepel geraspte gemberwortel toe, 1 rode peper in dunne ringetjes gesneden 20 ml vissaus, 30 ml lichte sojasaus, 30 ml oestersaus, 50 ml kippenbouillon en gemalen peper naar smaak. (deze sauzen zijn allemaal te verkrijgen bij AH en horen standaard in je keukenkastje) Als je meer saus wilt, van alles wat meer toevoegen…
  • Leg de garnalen in de saus met de ingrediënten en laat dit gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van zo’n 150 graden wat spelen met elkaar. Serveer met veel wit brood die je kunt deppen in het goddelijke vocht!

Zoete Tilapia op taugé

Koop de Tilapia vers, AH heeft ze altijd, luchtdicht verpakt. Het is een zoetwatervis. De vis is een beetje roze rood, plat, stevig en absoluut graatloos. Nog redelijk onbekend maar daarom niet minder smaakvol!

  • Zet eerst de Pandanrijst op. (de smaak van deze geparfumeerde rijst harmonieert prachtig met de Chilisaus.) Een echte toko heeft natuurlijk de beste Chilisaus Peper en zout de visjes. Laat dat even staan. Bak in een kleine koekenpan de taugé licht aan, schep er op het laatst wat oestersaus doorheen.
  • Bak in de pan de visjes bruin en besmeer ze daarna aan beide kanten met Chilisaus (terwijl ze nog in de pan liggen). Leg er in vieren gesneden Tasty Tom tomaatjes bij en strooi er rijkelijk geraspte Gruyère kaas (dit is ook weer een zoete kaas) overheen. Nog wat gesneden lente-uitjes erbij en laat deze ingrediënten op een heel zacht vuurtje, met een nog net niet gesloten deksel op de koekenpan, wat vrijen met elkaar. Niet roeren of hutselen in de pan, gewoon niet meer aankomen!
  • Ondertussen is de rijst klaar.
  • Creëer op het bord eerst een bedje van taugé. Leg daar voorzichtig het gesmoorde visje op in gezelschap van wat tomaatjes, de lente-ui en het overheerlijke zoet pikante vocht.
  • Serveer de Pandanrijst in bolletjes (ijsschep!) ernaast.

Gemarineerde zwaardvis

Helemaal lekker, eenvoudig klaar te maken en een lust voor het oog. Een verrassing voor je gasten. Bedenk dat je het zwaardvisje een nachtje laat spelen in de koelkast met de hiernaast aangegeven ingrediënten.

Marinade:

  • 1 forse theelepel visbouillonpoeder (hoort standaard in je keukenkast thuis)
  • Sap van een halve citroen
  • Olijfolie
  • 1 theelepel sambal Badjak
  • 3 teentjes knoflook
  • Een scheutje witte wijn (geen rotzooi, want dat bederft elk gerecht, gebruik de wijn die je ook graag drinkt)
  • Meng het geheel en leg de zwaardvis erin. Na een nachtje wennen in de koelkast gaat het visje je verassen de volgende dag!

Bereiden:

  • Smeer de grillpan in met een weinig Bertolli en grill de vis gedurende 2 tot 3 minuutjes aan elke kant. En wat dacht je van een bedje van taugé (licht aangebakken met wat oestersaus) waar je de vis subtiel op drapeert?
  • Wat eten we erbij? Bijvoorbeeld Basmati- of Pandanrijst. Beide aroma’s passen uitstekend. Mihoen is een goed idee, met wat lente-ui voor de broodnodige kleur en smaak of dun gesneden prei. Ja hoor, dunne bami kan ook.
  • Zet een kommetje lychees naast het bord, kun je krijgen in blik bij de toko. In de zomer trouwens ook vers te verkrijgen. Gehalveerde trostomaatjes op de rand van het bord geven wat kleur en harmoniëren goed met de overige smaken.

Plaats een reactie