Goedkope, feestelijke hapjes voor elk feestje

Een beetje feestje kan tegenwoordig niet meer zonder verschillende originele hapjes. De kosten lopen daarvoor snel op, vooral als je een groter feest geeft of gewoon veel gasten op bezoek krijgt. Smijten met geld door kant-en –klare cateringhapjes te kopen is niet moeilijk maar bedenk eerst eens of dat wel  in je feestbudget past! Met deze tips voor goedkope catering hapjes voor elk feestje in huis en tuin kom je vast beter uit met je geld. Wie weet heb je zo zelfs weer ruimte voor wat extra versiering, feestverlichting of zelfs een ijskar of live muziek.

Een budgetfeest 

Een budgetfeest… Dat klinkt niet zo gezellig he? Het betekent echter niet dat je geen geweldig feest kunt geven. Het betekent alleen dat je voorzichtig kunt zijn met het geld dat je uitgeeft. Als je een feest wilt geven zonder je budget te overschrijden, zal je een aantal gemakkelijke en goedkope ideeën voor ‘partyfood’ moeten vinden voor jouw ultieme budgetfeest. De beste manier om dit te doen is om vooruit te plannen en na te denken over wat je bij de hand hebt en wat je met je budget kunt kopen. Of gebruik een van deze voordelige ‘recepten’.

1. Maak er een potluck van

Potluck feestjes zijn super makkelijk te organiseren en meestal het meest budgetvriendelijk. Bij een potluckfeest brengt iedereen zijn eigen eten en drinken mee, en de gastheer stelt het eten en drinken naar behoefte samen. Je kunt dit ook presenteren als een idee waarbij iedereen zijn kookkunsten mag laten zien.

2. Ga los met fingerfood als feestelijke hapjes

Het is gemakkelijk om fingerfood te maken met basis ingrediënten. Ze zijn heel gemakkelijk te maken en de meeste mensen hebben een basispakket aan ingrediënten in huis waarmee ze allerlei fingerfood kunnen maken. Je kunt een aantal kinderfavorieten kopen, zoals chips, popcorn en koekjes. Geen betere manier om goedkoop,  feestelijk eten te hebben terwijl je niet inlevert op de smaakfactor.

3. Maak je eigen pizza of taco’s

Kinderen vinden het vooral leuk als de pizza van hen eigen hand is. Er zijn veel eenvoudige recepten voor pizza die gemakkelijk te maken zijn met een budget. Als het feestje voor kinderen thuis is en ze houden van pizza, dan kun je de ingrediënten regelen en ze hun eigen goedkope pizza laten maken die gemakkelijk te maken is en je zo voor ze in de bakoven schuift. Tegenwoordig houdt ook iedereen wel van  taco’s. Je kunt gemakkelijk taco’s maken met in de winkel gekochte tacoschelpen, wat eenvoudige salade en gebakken bonen. Kinderen of volwassenen, iedereen zal genieten van het maken van hun eigen eenvoudige snacks als feestelijke hapjes.

4. Simpele sandwiches en hamburgers

Broodjes en hamburgers zijn een geweldige manier om een feestje te geven met een beperkt budget. Je kunt in de winkel gekochte ingrediënten gebruiken of deze zelf maken. Met een beetje creativiteit en planning kun je eenvoudige broodjes en hamburgers maken zonder veel geld uit te geven. Dit zijn eenvoudige, maar lekkere goedkope feestmaaltijden die zeker indruk zullen maken op je gasten.

5. Thuis wat koekjes en cupcakes bakken

Een koekje of cake bakken met je eigen ingrediënten is een geweldig feesthapje. Maak zo je eigen traktaties om indruk te maken op je gasten. Het is een leuke manier om de kosten laag te houden. Van verjaardagstaarten en brownies tot koekjes, cupcakes en cakepops, deze desserts zijn geweldig voor je budgetfeest. Door vooruit te plannen, kan je je eigen, goedkope feestmaaltijden maken in plaats van een bom duiten uit te geven aan een cateraar.

Feestelijke hapjes een plezier voor elk feestje en je portemonnee!

Onthoud, je hebt alleen een beetje planning en inspanning nodig om een geweldig budgetfeest te creëren. Met de bovenstaande ideeën voor goedkoop en toch feestelijke hapjes wordt je beloond met een fantastisch feest waar jouw gasten nog lang over zullen praten. En zeg nou zelf, het is toch echt veel leuker dan online eten te bestellen en het thuis of op je feestlocatie te laten bezorgen?

Plaats een reactie