3 tips: Zo creëer je de perfecte werkplek voor jouw medewerkers

Wanneer je een eigen kantoor runt, dan zijn er een hoop dingen waar je aan moet denken. Eén van die dingen is het welzijn van je medewerkers in de gaten houden. Het is erg belangrijk voor de productiviteit en het werkgeluk van je medewerkers dat zij jouw kantoor als een fijne, veilige plek beschouwen. Wil je weten hoe je dat kunt creëren? Lees dan snel verder. In dit artikel vertel ik je precies hoe je dat doet. 

Tip 1: Zorg voor een comfortabele zitplek

Allereerst is het erg belangrijk dat iedere werknemer zijn eigen plek heeft en dat deze speciaal voor hem of haar is ingericht. Dat wil zeggen dat er op iedere plek een goede bureaustoel met bureau staat, maar ook een computer of laptop om aan te werken. Vraag aan je medewerkers wat zij (nog meer) fijn vinden op hun werkplek en probeer hier zoveel mogelijk aan te voldoen. Een ergonomische werkplek is erg belangrijk voor het werkplezier van je werknemers. Hierdoor krijgen ze minder snel last van lichamelijke klachten en zullen ze comfortabeler werken. 

Tip 2: Creëer een aangename omgeving

Een strakke, witte ruimte zonder raam en alleen een bureau in de hoek, daar wordt niemand gelukkig van. Het is sfeerloos en wekt weinig creativiteit op. Hierdoor zijn je medewerkers er liever niet dan wel. Zorg dan ook dat het kantoor wel een fijne plek is voor je werknemers. Onderstaande factoren dragen bij aan een fijn kantoor: 

  • Natuurlijk licht
  • Geen storende omgevingsgeluiden
  • Een achtergrondmuziekje
  • Een sfeervolle inrichting
  • Een fijne temperatuur

Een sfeervolle inrichting is natuurlijk voor iedereen anders, maar met een aantal standaard dingen kun je het kantoor al snel een stuk sfeervoller maken. Denk hierbij aan planten. Deze staan niet alleen leuk, ze zijn ook nog eens goed voor de gezondheid van je medewerkers. Denk ook aan leuke, inspirerende quotes of posters aan de muur. Of maak een leuk hoekje met allemaal interessante boeken die je medewerkers kunnen lezen. Ook een bepaalde dosis aan kleuren op de muren kunnen je kantoor sfeervoller maken. Gebruik hierbij niet al te ‘schreeuwende’ kleuren, dit is te druk.

Tip 3: Vergeet de kantine niet

En dan het laatste punt, maar zeker niet de minste: vergeet de kantine niet. De kantine is voor je medewerkers dé plek waar ze even tot rust kunnen komen en waar ze even niet aan het werk hoeven te denken. Zorg dat dit een fijne plek is waar ze ook echt even ‘weg’ zijn van het werk. Leg hier bijvoorbeeld spelletjes neer of maak er een leefruimte van met lekkere banken. Zorg dat je ook wat lekkers te drinken en eten hebt voor je medewerkers. Denk hierbij aan blikjes frisdrank, soep en fruit. Als bedrijf kun je dit bij een groothandel, bijvoorbeeld Groothandel Albatros, inkopen, waardoor je altijd voldoe

Plaats een reactie